Ung i Valdres

Ung i Valdres er et samarbeid mellom Valdres Natur og Kulturpark og Oppland fylkeskommune med base på Valdres vidaregåande skule. Målet er i gi ungdom mellom 15 og 21 år aktivitetstilbud innen friluftsliv og kultur.

Grunntanken til Ung i Valdres er at hver ungdom er en ressurs og skal ha følelsen av å mestre og lykkes. Samtidig vil vi gi ungdommene trygghet og tilhørighet. Ut frå dette har Ung i Valdres gjennom flere år satt i gang mange populære aktiviteter. Vi vil gjerne gi deg òg muligheten til å bli med!

Årets musikal

Musikaloppsetningen har hele tiden vært en viktig del av virksomheten til Ung i Valdres. Hvert år er en stor del av elevene ved skolen med i framvisningen som skuespillere, teknikere, maskører, band, sang, scenearbeidere, PR-ansvarlige, osv.

Musikkrom

”Bandhuset” er å finne ved stabburet på skolen.

Der kan dere øve når dere selv vil, og/eller få undervisning av en instruktør helt gratis. Rommet står til disposisjon både i fritimer og på kveldstid.

Dersom noen har andre spørsmål om bandrom, bandundervisning eller undervisning i enkeltinstrument er det bare å ta kontakt med Gaute Lein. Vi håper så mange som mulig vil benytte seg av bandrommet!

Hjem for en femtilapp

Trygt hjem for en femtilapp er en ordning for deg som er ung, og som vil ta taxi eller buss hjem etter arrangement på kveldstid. Trygt, billig, og ikke minst lurt – du slipper nemlig å bruke egen bil eller sitte på med andre for å komme deg hjem fra ulike arrangement!

Tilbudet har som mål å virke forebyggende med tanke på rus, vold og trafikksikkerhet.

For å nå målgruppa 16-20 år brukes hjemtransportordningen i forbindelse med arrangement for ungdomsgruppa — skolefester og liknende.

Ung i Valdres og elevrådet administrerer ”Hjem for en femtilapp” i Valdres.

Trenger du/dere transport i forbindelse med et arrangement, ta kontakt med Ørnulf: 958 16 263,  i god tid før arrangementet.

Mekkeverksted

På mekkeverkstedet har du mulighet til å mekke på egen bil, moped eller andre ting, men det er viktig at prosjektet ditt ikke er altfor stortoga til det er "trillbart", ettersom prosjekta ikke kan oppbevares på mekkevekstedet fra gang til gang.

Vi er i skolens eget verksted og har tilgang på verktøy og god assistanse fra ansvarlig leder. Det er lærerikt og sosialt. Vi starter opp mekkeverksted en gang annenhver uke dersom det blir nok påmeldte.

Vi er i skolens eget verksted, og har tilgang på verktøy og god assistanse fra ansvarlig leder.
Lærerikt og sosialt!

Fjelleik

Fjelleik ble starta opp av elevene selv, som et tilbud som skulle forebygge rus. Det er et kjempepositivt tilbud for deg som liker frisk luft og mye moro. Du trenger ikke være spesielt fjellvant eller sprek for å delta, men må være glad i å ha det moro sammen med andre.

Det er ungdommer selv som bestemmer, og sitter i fjelleikstyret. Thomas Børresen og Roar Amundsen er årets voksenkontakter.  Det er frivillig hvor mange turer man vil delta på i løpet av året.

Det blir hytteturer, raftingtur, brevandring, strikkhopping, toppturer og andre spennende utflukter.

Følg med på facebook (Fjelleikmannen Lars Larsson) eller ta kontakt med Thomas på 911 00 461, Roar på 480 30 880 eller Ørnulf på 958 16 263 dersom dere har spørsmål.

Havrebu

Alle hverdager mellom 7.30 og 8.00 serveres rykende varm havregrøt, kaffe og knekkebrød til alle som vil ha.

CD – Prosjekt

I samarbeid med Tommy Hansen og «Lydsmia» på Beitostølen spiller vi inn en skole-CD. Her skal vi lage låter, skrive tekster, arrangere musikk og til slutt spille inn musikk i et proft studio. Målet for dette skoleåret er at vi også skal ha opplæring i bruk av studio, lage cd-cover, musikkvideoer og andre spennende oppgaver knyttet til en CD-innspilling.

Nærmiljøanlegg

På og i nærheten av skolen ligger det mange muligheter for å ufolde seg i oppsatte anlegg: skileik, sandvolleyball, utesjakk, slakk line, basket, fotballskøyter, huske, lavvo, hytte, gapahuk og klatrevegg.

Nye aktiviteter

Forslag til nye aktiviteter er flott om ungdommen kommer med! Det er påmelding og interesse for aktivitetene som bestemmer hva vi setter i gang. Ta kontakt med oss på kontoret, på SMS eller på vår facebookside.

Ansatte i Ung i Valdres:

• Ørnulf Dyve