Fadderordning på Valdres VGS

Fadder HO Valdres - Klikk for stort bildeValdres videregående er én av to skoler i Oppland som er valgt ut i et pilotprosjekt til å prøve fadderordning skoleåret 2019-2020.

Fremme trygghet, samhold og mestring

Hele 67 elever på Vg2 har tatt på seg oppgaven med å være fadder for sitt utdanningsprograms Vg1 elever. Hovedformålet er å fremme trygghet, samhold og mestring. Man vet at elevers relasjon til medelever og lærere har stor betydning i arbeidet for å hindre frafall i skolen.

"Tidlig skolestart" og "bli-kjent-dag"

Til nå har fadderene vært delaktige i "Tidlig skolestart" der årets Vg1 elever kan gjøre seg kjent med skolen en halv dag før skolen starter. Fadderne var også med rundt i alle klasser første skoledag, for å presentere fadderordningen. Videre har fadderene vært med alle Vg1 klassene på "bli-kjent-dag" på Smørlia. Alle faddere skal også forberede en time for "sin" Vg1 klasse, for å styrke samhold både internt i klassen, samt mellom Vg1, Vg2 og lærere.

Fleksibelt opplegg

For at fadderordningen skal fungere optimalt har vi vurdert det som viktig at vi har et fleksibelt opplegg som kan tilpasses det enkelte utdanningsprogram, og de faddere vi har. Det kan derfor bli noe variert på de respektive klassene hvilke aktiviteter som gjennomføres i løpet av skoleåret.

Fadderordningen styres av ei ressursgruppe som ledes av ungdomskontaktene Anniken Fernås Gjevre og Bård Høston.

Sist oppdatert 09.09.2019