Viktig informasjon til avgangselever om Windows, Office og filer på OneDrive

Skolens data-avdeling minner om at lisenser og brukerpålogging som du har hatt på skolen vil avsluttes i løpet av sommeren.

Det er viktig at du kommer innom data-avdelingen før du forlater skolen. Der vil du få hjelp til å klargjøre PC-en din, slik at du beholder filene og lisensene dine også etter at du har avsluttet videregående skole.

1. Det du har lagret på OneDrive som elev (innlogget med FEIDE brukeren din) må flyttes, for eksempel til en privat OneDrive, Dropbox eller minnepenn.

2. Hvis du har Windows 7 på PC-en, vil du få den oppgradert til Windows 10

3. PC-en din vil bli fjernet fra fylkets datasystemer, og klargjort slik at du kan logge på med din private bruker, ikke skolebruker.

4. Skolens data-avdeling vil registrere den private e-postadressen din, slik at du kan få en personlig lisens til Windows 10 og til Office 2019 Home and Student. Da vil du beholde Windows og Microsoft Office på PC-en også etter at skolebrukeren din er slettet. NB: Dette er spesielt viktig for de som skal ta fag som privatist.

Sist oppdatert 19.06.2019