Idrettsfag

Er du glad i idrett og trening? Er du også interessert i idrettsteori og andre teoretiske fag? Da kan idrettsfag være noe for deg!

Idrettsfag er et tilbud til deg som ønsker å kombinere utdanningen med toppidrett, og til deg som ikke har  planer om å bli profesjonell idrettsutøver, men som ønsker en alternativ vei til studiekompetanse. Idrettsfag er et treårig studieforberedende utdanningsprogram.

Fire av idrettsfagene er felles for alle:

• Aktivitetslære
  • Treningslære
  • Treningsledelse
  • Idrett og samfunn

I tillegg velger du breddeidrett eller toppidrett.

Skolen tilbyr fordypning i:

• Breddeidrett og toppidrett innenfor fotball, friidrett, Frikar, ski og skiskyting.
    Vi tilbyr andre idretter etter avtale med skolen.

Det kan også være mulig å velge programfag fra andre programområder i studieforberedende utdanningsprogram. Skolen tilbyr matematikk R1 på Vg2.

Frikar

Nytt fra skoleåret 2016/2017 er fordypning innenfor toppidrett i Frikar.

Valdres vidaregåande og FRIKAR starta hausten 2016 opp eit nytt toppidrettsfag som er unikt i Norge. Dette er det einaste tilbodet i landet med kombinasjonen av folkedans, samtidsdans og akrobatikk. Støtteaktivitetar er breakdance, nysirkus og vertikal dans. Koreografiutvikling, bevegelsesanalyse og mental trening er også viktige fag. I år går det tre jenter og tre gutar i fyrste klasse.

Her finn du meir informasjon om tilbudet: Frikar

Nytt for skuleåret 17/18 er at elevar kan søkje seg inn frå heile landet, og så sant det er ledige plassar vil ikkje fylkesgrensene seta nokon stoppar for inntaket. Ved søknadsfristen 1. mars søkjer ein altså Idrettsfag på Valdres vidaregåande skule og spesifiserer i kommentarfelt at ein vil på Toppidrett FRIKAR

Idrettsfag gir:

• Generell studiekompetanse med rett til å søke ulike studier ved høyskoler og universiteter
  • Grunnlag for trenerjobber innenfor idretts- og friluftsliv, spesielt innenfor barneidrett

Skolens tilbud etter Vg1:

Skolens tilbud etter Vg2:

Sist oppdatert 04.01.2017