Studiespesialisering

Studiespesialisering er den naturlige veien til generell studiekompetanse som kreves for å studere ved høgskoler og universiteter.

Du kan velge å fordype deg i realfag, samfunnsfag, språkfag eller økonomifag. Studiespesialisering er det mest teoretiske av de tre studieforberedende utdannings­programmene.

Hvorfor velge studiespesialisering?

• Studiespesialisering gir et bredt faglig grunnlag.
  • Studiespesialisering gir generell studiekompetanse. Dette er inngangsbilletten til en lang rekke studier ved universiteter og høyskoler.
  • Du vil bli godt faglig forberedt til studier ved høyskoler og universitet, både i Norge og utlandet.
  • Du kan velge blant programfag innen realfag, språk, samfunnsfag og økonomi.
  • Du kan velge programfag som oppfyller spesielle opptakskrav ved inntak til høgskole og universitet.

Eksempler på hva du kan bli:

• Sykepleier, lege eller veterinær
  • Ingeniør, jurist eller økonom
  • Lærer, psykolog eller journalist
  • Arkitekt, produktdesigner eller kulturarbeider

Har du spesielle framtidsdrømmer, bør du sjekke nøye hvilke fagkombinasjoner som kreves før du velger programområde og -fag.

Utveksling

En del elever ønsker å ta et år i utlandet som utvelslingselev som en del av utdanningen sin. Her finner du nyttig og viktig informasjon om dette.

Viktig informasjon om utveksling (PDF, 102 kB)

Sist oppdatert 18.04.2018