Drømmeskolen

Drømmeskolen er et tiltak som skal bidra til et trygt og godt læringsmiljø ved skolen. Elevene kan bli mentorer og hjelpe andre elever med å finne seg til rette ved skolen.

Hva er drømmeskolen?

Drømmeskolen er et helsefremmende og skoleomfattende program for å skape et trygt og godt psykososialt læringsmiljø.

Programmet fokuserer på elevenes tilhørighet, delaktighet og motivasjon, samt skolens og den enkelte lærers mulighet til å fremme dette innenfor de ordinære rammene i skolen.

Hva er en elevmentor?

Som elevmentor skal du være et godt forbilde og hjelpe og støtte dine medelever slik at de lettere finner seg til rette. Du vil få opplæring, og gjennom denne lærer du hvordan du kan sette i gang aktiviteter som fremmer tilhørighet og trygghet for dine medelever.

Elevmentorene skal:

• Ta i mot nye elever ved skolestart og følge opp elevene i klassene over tid.
  • Skape møteplasser for alle elevene for å fremme tilhørighet og felleskap.
  • Delta med sin mentorklasse i gjennomføringen av DrømmeKlassen.
  • Delta på første foreldremøte.

Elevmentorene kan:

• Tilby grupper for medelever med helsefremmende temaer som vennskap, drømmer og håp, selvbilde og selvtillit.
  • Fungere som mentor for enkelte elever som ønsker det.

Opplæring av elevmentorene:

De som skal fungere som elevmentorer får opplæring i rollen og oppdraget. De lærer om kommunikasjon, vennskap og relasjoner, selvtillit og selvfølelse, og planlegging av tiltak.

De elevmentorene som skal lede grupper og/eller fungere som mentor for enkeltelever, får en egen opplæring på dette.

Sist oppdatert 20.04.2017