Restaurant- og matfag

Er du interessert i kosthold og ernæring? Likar du å tilberede og servere mat?

Kven passar utdanninga for?

Restaurant- og matfag passar for deg som er praktisk anlagt og likar å arbeide med mat og servering. Du må væra kreativ og nøyaktig, og flink til å arbeide både sjølvstendig og saman med andre. Du må være serviceinnstilt og kunne takle stress på ein god måte. 

Kva lærer du?

  • kost og ernæring
  • bruk og behandling av råstoffer
  • matproduksjon og produksjonsprosessar
  • planlegging og tilberedning av ulike matrettar
  • norske og internasjonale mattradisjonar
  • dekking av bord og servering
  • etikk og kunde-/gjestebehandling

Eksempel på kva du kan bli:

  • kokk, institusjonskokk
  • servitør
  • bakar, konditor
  • fagarbeidar i næringsmiddelindustrien
  • pølsemakar, slaktar, kjøttskjærar

Les meir om Restaurant- og matfag på vilbli.no

Skulens tilbod på Vg2:

Skulens tilbod på Vg3: 

Skulens tilbod på Vg4:

Har du fagbrev fra før har du fortrinnsrett om du søker Vg4 påbygging til generell studiekompetanse.

Slik søker du