Eksamen er avlyst

Regjeringen har vedtatt å avlyse alle ordinære eksamener våren 2022. Elevene får fullverdige vitnemål likevel.

Klikk for stort bilete Mostphotos

Det skal fremdeles avholdes privatisteksamener og enkelte eksamener der elever har særlig behov for å få avlagt eksamen.

Fag- og svenneprøver skal også gjennomføres.

Les mer på regjeringen.no

Vedtatt etter kort høring

Etter en kort høring har regjeringen vedtatt å avlyse alle ordinære eksamener i grunnskole og videregående skole våren 2022.

En vanskelig avgjørelse

– Dette har ikke vært en enkel avgjørelse. Jeg mener eksamen er en viktig del av sluttvurderingen, og vi skal fortsatt ha eksamen etter dette. Men elevenes skolehverdag har nå vært preget av pandemien i snart tre skoleår. Avlysingen gjør at elevene får mest mulig ut av resten av skoleåret, og lærerne får best mulig grunnlag til å sette standpunktkarakter, når situasjonen er som den er i dag, sier kunnskapsminister Tonje Brenna.

Eksamenssituasjonen i 2022

• Privatisteksamen og fag- og svenneprøver skal gjennomføres som i fjor.
  • Vitnemål gis ut fra elevenes standpunktkarakterer.
  • Opptaket til høyere utdanning går som normalt.