OD fredag 28. oktober – psykisk helse og tabu i Uganda

Operasjon Dagsverk er en årlig solidaritetsaksjon arrangert av, med og for ungdom. På OD-dagen jobber elever én dag til inntekt for et utviklingsprosjekt i lav- eller mellominntektsland

Operasjon Dagsverks grunntankenull - Klikk for stort bileteLogo OD OD

Operasjon Dagsverks grunntanke er at norsk ungdom, ved å gi én dag av sin utdanning, bidrar til å gi utdanning til ungdom i resten av verden. OD drives av cirka 4 000 frivillige på rundt 650 skoler i hele landet.

Elevenes bidrag er ikke en pengesum, men et dagsverk. Dette dagsverket er verdsatt til 400 kr.

Årets OD-prosjekt

Norske elever har valgt at årets Operasjon Dagsverk skal gå til psykisk helse og tabu i Uganda. Årets OD skal bryte ned fordommer rundt psykisk helse. I Uganda er psykisk helse et tabu ingen snakker om, og det gjør livet tøft for ungdom. Det er skummelt å åpne seg, men det er farlig å la være.

En av de viktigste forsvarene mot tunge tanker er trygge og nære relasjoner. Å snakke om hvordan man har det er ikke lett. Ungdom i Uganda blir verken tatt på alvor av voksne, av skolen, eller av politikerne. For å skape et samfunn hvor ungdom kan snakke om alt det vanskelige i livet, skal vi gjøre tre ting:

  • Bryte med fordommer
  • Støtte skoleungdom
  • Påvirke politikerne
Til toppen