Nybakt EM-vinner på besøk

Tidligere NM og nybakt EM-vinner i kokkefaget Even Strandbråten Sørum (22) på besøk hos elever på Kokk og servitør Even og elev 2KOS - Klikk for stort bilde

VM i kokkekunst, Bocuse d'Or

Even, som er tidligere elev ved Valdes vidaregåande skule, tok seg tid i en hektisk tid med VM-forberedelser til å besøke elevene på Vg2 Kokk og servitør, for å gi elevene gode tips på kjøkkenet. Til daglig jobber Even på Valdresporten som kokk, men bruker nå mye av tiden siden i Stavanger sammen med kokketeamet sitt for å forberede seg til VM i kokkekunst. Det er mesterkokk Kristian Andrè Pettersen som leder teamet som skal til VM.

Fra Nythun til Statholdergaarden

Etter to år på restaurant- og matfag ved Valdres vidaregåande skule startet Even læretiden sin hos Marit og Jørn på Nythun, men han fullførte læretiden sin i Statholdergaarden hos Bent Stiansen. Etter endt fagprøve gikk turene videre til Fagn Restaurant i Trondheim og han var ansatt der da de fikk sin Michelin stjerne i 2019.

Hyggelig å komme tilbake

Even sier det er hyggelig å komme tilbake å hilse på elevene og de tidligere lærerne sine, og han syns det er fint å kunne bidra med sin kunnskap og erfaringer for å inspirere og veilede elevene på kjøkkenet. Han syns elevene er flinke og at de viser interesse for faget sitt. Lærer Kristin Enger skryter av sin tidligere elev, og forteller at han som elev utpekte seg som veldig interessert og ivrig etter å lære. Han var villig til å legge ned mye tid og gjøre den jobben som kreves for å bli ordeEven og elever lager saus - Klikk for stort bildentlig flink. Og det har tydeligvis gitt resultater for han.

Ikke gjør alt etter boka

Even forteller at det viktigste budskapet han gir til elevene er å ikke gjøre alt etter boka, og at det aller viktigste er å ha det gøy. Menyen han tok elevene ved 2KOS med på å lage besto av; potet og purreløksuppe til forrett, stekt elgfilet med brokkolini, stekt løk, brunet hollandaise og potetpure til hovedrett, og sjokoladepanacotta med karamellisert popcorn og bringebærcoulie til dessert. Besøket ble selvfølgelig avsluttet med at elever, lærere og Even dekket til festmåltid og koste seg med maten som de hadde laget.

Vi ønsker Even lykke til i VM, og han er alltid velkommen tilbake til skolen for å dele erfaringene sine med oss.

Fylkesmannen anbefaler at elever i videregående skole bruker munnbind på bussen.

Illustrasjon videregående opplæring, elevundersøkelsen

Informasjon til foresatte om elevundersøkelsen

Illustrasjonsbilde feber

Ut skoleåret 2020/2021 slipper elever å dra til fastlege for å få dokumentert fraværet sitt.

Visma InSchool

Vi er avhengig av kontaktopplysninger for å kunne sende informasjon til foresatte, blant annet om smittesituasjonen og tiltak.

Begrepet fagfornyelsen er kjent for alle som jobber i skolen, men hva med oss andre?

Nye elever som har manglet passord til sin brukerkonto kan få disse via IKT på skolen.

Lynkurs i smittevern for elever - video

I videoen får du kort og god informasjon om hvordan du ivaretar smittevernet når du begynner på skolen.

Illustrasjon skolestart

Her finner du informasjon om oppstartstidspunkt og hvor du skal møte.

Illustrasjon skolestart

Mandag 17. august starter et nytt skoleår. Her finner du nyttig informasjon du trenger i skolestarten.

Illustrasjonsbilde PC

Du mister tilgangen til læringsplattformen og Office 365 når du ikke lenger er elev.